Grupp: Huvudforum

Sivers IMA

1
Ogilla!
27
Gilla!
2013-04-08 08:25:14

För att få förståelse för vilka potentiella kunder det rör sig om inom det expansiva millimetervågssegmentet och var i upphandlingsprocessen kunderna befinner sig och när i tiden riktiga volymordrar kan väntas inkomma, har jag gått igenom PM och övrig info om bolaget sedan de introducerades på NGM 2011, (nu har de ju bytt lista till Aktietorget).

Exempel på befintliga kunder enligt memorandum i februari (inklusive övriga prduktområden förutom millimetervågssegmentet) är US Navy, Ericsson, NEC, NASA, Raytheon, BAE Systems, ITT, US Department of Energy, Princeton University, UCLA, Kongsberg, Siemens, Avitronics.

Potentiella kunder inom millimetervågssegmentet är leverantörer av radiolänkutrustning, som exempelvis Ericsson, NEC, Alcatel-Lucent. 2013-04-02 skriver Axier.se: "Det är heller inte bara Ericsson som utvärderar företagets produkter utan även flertalet andra av marknadens större aktörer, så som Intel, Alcatel-Lucent, Seragon och Huawei".

Inom millimetervågssegmentet finns det 2 produktområden, E-band (70 och 80 Ghz) och V-band (60 Ghz). Utvecklingen väntas först ske i E-bandet och sedan V-bandet.

Status på kunddiskussioner enligt PM:

- Intel har lagt en prototyporder på millimetervågs converters enligt PM 2011-11-09, där specificeras det inte om det rör sig om E- eller V-bandet eller båda.

- Ericsson har lagt en prototyporder avseende V-bandet enligt PM 2011-12-06

- Ericsson har lagt en prototyporder avseende E-bandet enligt PM 2012-01-10

- ELVA-1 har skrivit ett LOI (avsiktsförklaring, steget innan slutligt avtal) avseende E-bandet enligt PM 2012-06-19. Ryska ELVA-1 är 1 av de 5 största leverantörerna av radiolänkar på E-bandet.

- 1 av de 5 största aktörerna har genomfört kundprover med utrustning innehållande konvertern avseende E-bandet enligt PM 2012-12-21. Det är den tredje av de fem största aktörerna som har köpt och testat produkten.

- I memorandumet från februari sade VD:n att 3 av de 5 stora aktörerna har köpt och nu testar konvertern för E-bandet och att "det är vår förhoppning att vi redan under 2013 kommer i gång med serieleveranser till dessa företag"

- Fortsättningsorder på 50-tal enheter avseende V-bandet enligt PM 2013-03-06

Vilken av kunddiskussionerna är då närmast att leda till att kunden slutligen väljer Sivers som underleverantör och lägger en första riktig volyomorder? Det kan man bara spekulera om. Om jag förstått det rätt så när kunden har bestämt sig (t.ex. efter ett slutligt test med 50-talet enheter), så skrivs först ett ramavtal där Sivers blir underleverantör och i samband med detta eller senare när Sivers kund får uppdrag på nätuppgradering, så börjar volymordrar läggas.

- ELVA-1 har redan tecknat ett LOI, så här borde avtal/volymorder kunna ske när som helst.

- Sluttesten efter fortsättningsorder enligt PM i mars på 50-tal enheter avseende V-bandet borde kunna leda till avtal/volymorder i nästa steg. Utvecklingen av V-bandet är ju tänkt att komma igång senare än E-bandet, så det är möjligt att leveransen sker senare här.

- Ericsson kan vara kunden som lade fortsättningsordern för V-bandet, men har ju även testat konvertern för E-bandet i 15 månader, så dessa tester kan förhoppningsvis leda till avtal/volymorder under 2013.

Sivers har ju mindre konkurrens i E-bandet än i V-bandet och fokus är på E-bandet initialt, men för V-bandet har redan en genombrottsorder kommunicerats, så man kan nog förvänta sig genombrottsordrar för E-bandet under året, där 3 av de 5 stora aktörerna redan testar produkten och där VD säger att förhoppningen är att de redan under 2013 kommer i gång med serieleveranser till dessa företag.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-04-08 08:27:20

Källor:

"2011-11-09

Prototyporder från Intel för leverans av millimetervågs converters.

Ett 15-tal kunder från hela världen har köpt enheter för test och integration i sina produkter, bl.a. tre olika Intel bolag. Vi noterar att dels har intresset från nya kunder ökat väsentligt efter sommaren, dels har ett antal av de första kunderna nu bestämt sig för att gå vidare. Volymbeställningar diskuteras nu, baserade på den nyligen släppta tredje generationens produkter, som är utvecklade med speciell tanke på stora volymer och låg tillverkningskostnad.

2011-12-06

Prototyporder från Ericsson avseende 60 GHz converters (V-band).

2012-01-10

Prototyporder från Ericsson avseende 71-76/81-86 GHz, (E-band), följer på en order från Ericsson avseende 60 GHz converters (V-band).

2012-06-19

LOI med ryska ELVA-1 avseende E-band Converter, för E-bandet (71-76/81-86 GHz). Detta LOI med ELVA-1 kan komma att innebära att Sivers IMAs millimetervågs-converter integreras fullt ut i radiolänkar för E-bandet från ELVA-1. Bolaget är en av de fem största leverantörerna av radiolänkar på E-bandet, det segment som Sivers IMA är verksamma inom.

"Vi hoppas kunna fortsätta växa tillsammans med ELVA-1 under lång tid" säger Olle Westblom

2012-08-28

Halvårsrapport:

Intresset för den nya produktlinjen är mycket stort, och tre av de fyra största potentiella köparna har endera lagt ordrar eller för diskussioner med Sivers IMA avseende denna.

2012-12-21

Ytterligare en internationell kund inom segmentet radiolänkleverantörer har genomfört kundprover med utrustning innehållande Sivers IMAs converter för kommunikation på det s.k. E-bandet. Kunden tillhör en av de 5 största leverantörerna i världen och är den tredje av dessa fem som köpt och testat produkten. Installation av E- och V-bandslösningar i stora volymer förväntas ta fart inom de närmsta 12-18 månaderna. Radiolänktillverkarna arbetar nu med att skapa, testa och i en del fall demonstrera sina produkter. Sivers IMA har redan tidigare levererat enheter till ett antal sådana tillverkare, med mycket goda resultat.

2013-02

Memorandum:

www.aktietorget.se/pressdocs/siversimaholding/documents/memo_final_29jan_2.pdf

Inom segmentet radiolänkar kan vi nu räkna in tre av de fem största aktörerna till vår kundskara, sedan dessa köpt vår converter för kommunikation på det s k E-bandet. Dessa företag har nu testat våra converters och det är vår förhoppning att vi redan under 2013 kommer i gång med serieleveranser till dessa företag.

2013-03-06

Genombrottsorder. Strategisk viktig fortsättningsorder gällande leverans av 60GHz mm-vågsconverter (V-band). Ordern är på ett 50-tal enheter.

2013-03-20

Bequoted:

www.bequoted.com/artiklar/sivers_ima_tar_rygg_pa_4g-utbyggnaden-539.aspx

Potentiella kunder är leverantörer av radiolänkutrustning, som exempelvis Ericsson, NEC och Alcatel-Lucent.

2013-04-03 Axier.se

www.axier.se/blogg/Ny-analys-pa-Sivers-IMA

- "Det är heller inte bara Ericsson som utvärderar företagets produkter utan även flertalet andra av marknadens större aktörer, så som Intel, Alcatel-Lucent, Seragon och Huawei"

- "I början på mars erhölls en viktig fortsättningsorder avseende bolagets V-bandsconverters från en kund som tidigare testat bolagets produkt. Förhoppningsvis kan vi förvänta oss fortsättningsorders även avseende bolagets E-bandsconverters."

- "Sivers VD Olle Westblom skrev i bokslutskommunikén för 2012 att det inte är osannolikt att minst en av dessa kommer att välja Sivers som underleverantör. Skulle Sivers bli valt som underleverantör till en av de större aktörerna kommer det direkt medföra att det motiverade värdet på bolaget mångfaldigas.""

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-04-10 23:55:20

Nu lite spekulationer kring vem kunden kan vara bakom genombrottsordern i mars:

"Genombrottsorder till Sivers IMA

2013-03-06 13:24

Sivers IMA har erhållit en strategisk viktig fortsättningsorder gällande leverans av 60GHz mm-vågsconverter. Ordern är på ett 50-tal enheter avsedda för integration i en kompakt, högkapacitets-radiolänk.

Detta är Sivers IMAs hittills största enskilda order inom mmvågsområdet."

Denna fortsättningsorder rör alltså convertern för V-bandet (60 Ghz) och då det rör sig om hela 50 enheter bör det vara sista steget av produktutvärderingen innan beslut fattas. Ericsson lade en prototyporder till Sivers IMA avseende V-bandet enligt PM 2011-12-06 och har alltså testat produkten sedan dess.

Ericssons huvudsakliga produktområde för kompakta högkapacitets-radiolänkar som nämns i Sivers PM kallas Mini-Link, se Ericssons hemsida:

http://www.ericsson.com/ourportfolio/products/microwave-networks

Ericsson har enligt följande artikel nu genomfört rigorösa tester i de högre frekvensbanden, 23 till 60 GHz (V-bandet) och även E-bandet, och lanserar nu produkter för detta:

http://www.microwavejournal.com/articles/19250-ericsson-validates-mini-link-for-nlos

"Ericsson is also launching several IP-based backhaul products to cater for mobile broadband growth and to execute on its 4G IP network vision. These products will extend its MINI-LINK portfolio with IP/MPLS (multiprotocol label switching) support for fibber and/or microwave-based backhaul, innovative design in the 60 GHz band for small-cell deployments and an enhanced Gbps solution in the E-band."

Vem blir förvånad om Sivers converter ingår i Ericssons pågående lansering ovan av mikrolänkar?

2013-01-10 släppte Sivers IMA ett PM att bolaget engagerat Dag Jungenfelt till bolagets Advisory Board och som rådgivare. Han kommer närmast från positionen Vice President R&D på Ericsson Microwave and Mobile Backhaul operations…

2013-02-12 gick Ericsson ut med ett PM om att de fått en order på Mini-Link från Tele2. Mikrovågslänkarna ska användas för utökning och uppgradering av Tele2:s stamnät i den europeiska verksamheten. Axier.se spekulerar i att Sivers converter ska ingå:

http://www.axier.se/bors-marknad/Ericssons-nya,-ar-det-ett-lyft-for-Sivers-IMA?action=blogg/Ericssons-nya,-ar-det-ett-lyft-for-Sivers-IMA

- Ericsson är den ledande aktören i världen av mikrolänkar för backhaul nät enligt följande artikel: http://www.abiresearch.com/press/ericsson-and-alcatel-lucent-top-abi-research-mobil

- Av de andra aktörerna så är NEC redan befintlig Sivers IMA kund

- Alcatel-Lucent, Huawei och Ceragon utvärderar också Sivers converteras enligt Axier.se

- Alcatel-Lucent har också ett samarbete med Sivers IMA i ett EU-projekt som har som uppgift att ta fram radiolänkteknologier med extremt hög kapacitet för framtidens mobiltelefonnät.

Som ni märker så är Sivers IMA extremt väl positionerade och jag blir väldigt förvånad om de inte blir underleverantör till minst 1 av de stora aktörerna, och då är inte börsvärdet 45 MSEK längre.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-04-13 12:26:19

Tror mycket på detta case. Ligger o trampar sidledes nu.. Range 3.25-3.60 ca

Ska bli otroligt spännande att följa fortsättningen.

Mvh

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-04-14 12:57:39

#3 Ja, det är kul med sådana här svenska småbolag med spjutspetsteknik och när de noteras inför ett genombrott så att man kan vara med från början. Blir spännande!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-04-26 08:02:46

Ligger back dryga 10% i kanske ett av börsen bästa case. Sivers flyger under radarn än hos de flesta. Vänta tills första ordern kommer...

Komfortabelt lång i detta bolag som faktiskt ser bättre ut än någonsin.

Mvh Smuts

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-04-26 10:25:25

Tror också på detta case! Känns som du och jag Smuts ofta är inne på samma spår gällande småbolag

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-04-26 14:15:57

Ja, caset har grym risk/reward, men bolaget är ganska ouppmärksammat än så länge. Folk har inte insett potentialen ännu. Det är ju bekräftat att flera världsledande aktörer, inte bara Ericsson, redan har köpt olika converters från Sivers för testning. Samtidigt är det liten konkurrens i just den nischen och Sivers är tidigt ute. Förra månaden kom en fortsättningsorder där Sivers converters skulle byggas in i en kunds radiolänk, och det måste man förstås se som det sista steget i en utvärdering innan en första volymorder, som sedan följs av andra allt eftersom näten byggs ut/uppgraderas. När potentialen är så hög - och även sannolikheten måsta man erkänna - så borde värderingen om man jämför med andra bolag, vara några gånger större än nuvarande ca 45 MSEK.

Kanske har folk svårt att första själva produkten och marknaden, men tycker inte det borde vara så svårt att greppa att det rör sig om en central komponent i ett mobilnät, men jag har ju i och för sig arbetat inom telekom. Biotech förstår jag mig inte alls på :) Finns andra småbolag med spjutspetsteknologi där det tog ett tag innan marknaden förstod potentialen, t.ex. Arcam...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-04-27 11:43:23

Lite småkul att man har praktiserat på företaget i Lysekil för länge sedan. 13-14 år sedan närmare bestämt.

Det har ju hänt en hel del sen dess inom sektorn och säkert hänt mycket med Sivers IMA också. Kanske blir ett litet köp, men nog bäst att läsa på ordentligt först. :-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-21 10:22:33

En som var på ett investerarmöte med Sivers Ima för inte så länge sedan. Från Avanza Forum

"Varit lite tyst på forumet sista tiden men idag kan jag berätta att jag varit på en investerarmöte hos Erik Penser där bara Sivers presenterade sig för flera stora fondförvaltare och andra heta spelare. Jag som följt bolaget en längre tid kan säga att man blir bara mer och mer övertygad. De bekräftade att de kommit långt i förhandlingarna med de stora...Ericsson nämns aldrig men vi vet ju att det är de som är den Sivers vill fälla. Det framkom inget nytt på det stora hela utom att ledningen verkar vara väldigt konfident att det snart kommer en stororder. Olle kändes mycket säkrare nu än på de tidigare mötena om deras produkts överlägsenhet. Skulle bli förvånad om vi inte får se en antal stora köporders trilla in... och om inte det sker så kommer det nog komma en fetingorder inom kort!"

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-21 14:37:46

"Sivers IMA: Kvartalsrapport Q1 2013 – Millimetervågskommunikation är inte längre framtiden, det händer nu (Aktietorget)"

Ingen större förändring i själva resultatet, men väldigt positivt om utsikterna:

• Periodens nettoomsättning uppgick till KSEK 2.962 (2.924)

• Periodens resultat uppgick till KSEK -2.465 (-1.730)

• Resultat per aktie*: SEK -0,18 (-0,16)

• Eget kapital per aktie*: SEK 1,01 (1,10)

• Övertecknad nyemission tillför bolaget 5,6 Mkr

Läs nedan, detta är ju anmärkningsvärt, de vill inte gå ut med en prognos för helåret då en eller flera ordrar kan leda till en betydande förändring av såväl omsättning som resultat för bolaget!

Nu borde väl poletten trilla ner hos investerarkollektivet...

"Utsikter för bokföringsåret 2013

Styrelsen för Sivers IMA Holding AB (publ) gör bedömningen att framtidsutsikterna ser fortsatt lovande ut. Styrelsen väljer emellertid inte att gå ut med någon prognos för innevarande år. Styrelsen anser att det är fel att komma ut med en prognos för verksamheten då det radiolänk-delsystem som Sivers IMA utvecklar just nu utvärderas av ett stort antal potentiella köpare.

En eller flera beställningar kan då komma att leda till en betydande förändring av såväl omsättning som resultat för Sivers IMA-koncernen. Styrelsen ser med tillförsikt på framtiden, framförallt med stöd av det stora intresset samt det goda orderläget.

Övriga intressanta kommentarer:

- "Millimetervågskommunikation är inte längre framtiden, det händer nu"

- "Kvartalet kan sammanfattas med att ett fortsatt stort kundintresse vilket resulterat i beställningar av prototyper och förserieleveranser."

- "I början av mars kunde Sivers IMA meddela att bolaget erhållit en strategisk viktig fortsättningsorder gällande leverans av 60GHz mm-vågsconverter. Ordern är på ett 50-tal enheter avsedda för integration i en kompakt, högkapacitets-radiolänk vilket är Sivers IMAs hittills största enskilda order inom mmvågsområdet. Ordern är en mycket viktig milstolpe eftersom det innebär att kunden valt att gå vidare med Sivers IMAs teknik."

- De verkar inse att marknaden inte insett potentialen i bolaget och ska nu förbättra kommunikationen:

"I och med listbytet har ledningen valt att se över det informationsflöde som kommuniceras till allmänheten viket resulterar i en ny hemsida för moderbolaget vilken kommer att lanseras under Q2 2013."

- VD kommentar:

”Under februari 2013 närvarande Sivers IMA på Mobile World Congress 2013 i Barcelona, årets höjdpunkt för alla dem som arbetar med mobil kommunikation. Intresset för den millimetervågskommunikation som Sivers IMA utvecklar var mycket stort och vi kunde knyta ett betydande antal nya kontakter, både i fråga om samarbeten men också på kundsidan.

Kontakterna vi knöt bearbetas nu, bland annat genom en rad nya möten, men också genom att vi försett flera av dessa företag med information om vad Sivers IMA kan bidra med för att säkerställa att dessa förblir en betydande aktör på den marknad som millimetervågskommunikation utgör.

Vi konstaterar att intresset för små celler är betydande, det råder ett stort behov av en lösning som kan hantera den allt större mängd telefoni- och datatrafik som varje år tillkommer i mobilnäten.

Det är vårt mål att Sivers IMA skall vara ett av de företag som leder utvecklingen på denna marknad” säger Olle Westblom, VD för Sivers IMA Holding AB (publ)."

Länk till rapporten:

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=65703

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-22 15:07:51

Insiderköp!!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-23 10:10:36

Passade på att öka idag.

Google glass gör det hela mycket intressant.

Mvh Smuts

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-05-23 10:34:22

Det kommer bli bra det här Smuts!

Storägaren köper 2,5 % av bolaget i samband med en delårsrapport som andas stor optimism och där bolaget väljer att inte göra prognos för helåret då det inte går att göra en bedömning eftersom chansen är stor för en eller flera beställningar som leder till en betydande förändring av såväl omsättning som resultat...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-07 10:58:47
0
Ogilla!
32
Gilla!
2013-06-10 09:19:18

Spännande! Enligt bolaget är det "osannolikt" att de inte får avtal med minst 1 av de 5 de största kunderna, så bara en tidsfråga då innan rejäl uppvärdering av aktiekursen. Vad blir bolagsvärdet om de blir långsiktig underleverantör till fler än 1 av de stora spelarna?

"Sivers har i nuläget erhållit beställningar ifrån, eller för diskussioner med, tre av de fem potentiellt största kunderna på marknaden. Sivers IMA finner det osannolikt att ingen av dessa kommer att välja Sivers som underleverantör, och möjligheten finns att mer än en av de större aktörerna inleder ett samarbete med Sivers. Blir Sivers produkter föremål för en in-design hos en av de större aktörerna kommer det motivera en värdering flera gånger dagens börsvärde."

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-10 10:02:22

Blev köp i förra veckan. Har väntat och väntat och väntat på att jag skulle köpa lite. Men nu orkade (vågade) jag inte vänta längre.

Bara att hoppas på stora orders och avtal nu då....

0
Ogilla!
45
Gilla!
2013-06-10 10:27:14

Bra läge för köp tekniskt. Kanske själv skall öka idag! Ska helst stänga på 3.05 eller högre så är det bull!

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-06-11 12:37:02

Stark volym idag.

176 000 efter 3,5 timmar.

Det finns ett underliggande tryck nu :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-12 17:15:55

Oj ser ni, 3.90 helt plötsligt. Något på gång?

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-06-12 17:38:54

#19 Det verkar som poletten har trillat ner hos fler än en handfull... :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-12 22:26:45

Ubs har sålt rejält tidigare i veckan som slukades upp direkt.Klara?Idag såg man en rejält tunn säljsida.

Ja gillar sådan här bolag som flyger lite under radarn. Slippa pump/dump stämpeln.

Det här är svenska börsens bästa aktie man kan köpa enl mig nu.

Sagt länge att det här kommer bli en 5 dubblare.

Köpet idag på 3,90 va små pengar. Inget att höja på ögonbrynet åt. När första ordern kommer då jäklar..

Har gav 3.70 och 2.95

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-06-14 08:59:48

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=65972

Sivers IMA: Publicerar företagspresentation från Småbolagsdagen

Se nyheten från Sivers IMA

Under veckan deltog emissionsaktuella Sivers IMA på Småbolagsdagen i Stockholm som anordnades av Aktiespararna och Redeye.

Presentationen som filmades finns nu att tillgå även för dem som inte hade möjlighet att närvara.

Presentationen finns att ta del av på www.smabolagsdagen.net/bolag/sivers-ima-holdning/

För ytterligare information vänligen kontakta:

Olle Westblom, VD

+46 70-237 60 26

olle.westblom@siversima.com

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-06-14 09:04:01

Hm. Emissionsaktuell?

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-06-14 09:11:19

Ja, de genomförde emission i början på året för att finansiera satsningen.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-06-14 09:12:07

Ja, det vet jag, men det var ju ett tag sedan. Varför skriva om det i detta PM? Folk kan ju tro att det ska bli nyemission nu.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-14 11:57:23

Att skriva emissionsaktuell tycker jag inte var speciellt bra.

Ser ut som att dom som sålde ner kursen till under 3 kr har sålt klart. Kan ju hoppas på att intresset för aktien kommer öka successivt framöver.

Bara hoppas att större avtal och orders kommer snart också. Bara att korsa fingrarna och hoppas, vad mer kan man göra.. :-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-14 12:47:38

Vi går nog över 4 kr nästa vecka.

Säljsidan börjar se klen ut

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-06-14 12:49:14

Det är UBS och EPB som säljer. Hur många aktier har de, någon som vet?

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-06-14 13:34:21

Videon kan komma att bli en klassiker :)

VD visar den explosionsartade utvidgningen de närmaste åren av de enheter för mobilnäten som Sivers säljer och där Sivers nu för diskussioner om massproduktion med de stora leverantörerna.

VD nämner Ericsson flera gånger (nästan för uppenbart) och även Huawei och säger samtidigt att bolaget ska till Asien nästa vecka för att besöka en stor kund som de levererat testordrar till...

Ericsson och Huawei står för drygt 40 % av marknaden, så ett avtal med någon av dessa innebär att Sivers slukar en stor del av marknaden direkt.

VD säger nu rakt ut att de diskuterar avtal med påbörjad tillverkning till slutet av året och leverans nästa år :) Bolaget har ju enligt Axier.se tidigare sagt att det är "osannolikt" att de inte skriver avtal med minst 1 av de stora spelarna och i denna presentation offentligör alltså VD att de nu för kontraktsdiskussioner och preciserar även tidpunkten för avtal(en) till innevarande år. Ska de hinna börja tillverkning till slutet av året så måste avtal på plats innan dess.

Och bolaget har ett börsvärde på 45 MSEK, helt otroligt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-14 17:19:09

Sivers IMA: Toppresurs engagerar sig i Sivers IMA

Se nyheten från Sivers IMA

Sivers IMA har engagerat Christer Svensson till bolagets Advisory Board och som rådgivare till ledningen. I den rollen kommer Christer att fokusera på R&D samt produktstrategier.

Christer har 40 års erfarenhet som forskare och lärare inom området elektroniska komponenter, sedan 1984 som professor vid Linköpings universitet. Han har varit värdsledande forskare inom höghastighetselektronik och radioelektronik i CMOS-teknik med omkring 200 vetenskapliga artiklar. Han har varit medgrundare och aktiv i ett stort antal teknikföretag, bland annat Switchcore och nu senast Coresonic AB. Han har varit gästforskare på Intel, Oregon och är nu professor emeritus vid Linköpings universitet samt ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien.

”Det är mycket glädjande att Christer har valt att engagera sig i Sivers IMA. Han kommer att bidra med värdefull kompetens och erfarenhet för utveckling av företaget samt Sivers IMAs framtida produkter”, säger Olle Westblom, VD för Sivers IMA AB.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-14 20:30:31

Någon som kan slänga upp en TA, smutsfall?

vi kanske sitter på nästa fingerprint hehe..

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-06-15 00:01:30

29,30

Nu ramlar pusselbitarna på plats.

Christer är ju här av en anledning..

Sätter en slant på att vi fick ett insiderköp idag. 100k posten!

Detta kommer bli ett monster!!!

Mvh Smuts

0
Ogilla!
48
Gilla!
2013-06-15 11:18:24

Var det nån som köpte 100 k på ett bräde? :) Till vilken kurs?

Eller tänker du på AVA som köpte 34 500 aktier klockan 10:42?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-15 17:59:54

Sätter en slant på att Smutsfall menade 100k kronor

mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-15 18:18:48

Det va en köporder på 100000st ala 3.75kr

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-15 18:28:34

Inga avslut i den storleksordningen, 33900 som mest

mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-15 18:52:59

Köpordern låg på 100k. Såldes såklart ner omgångar. Det är Sivers vi snackar om med ett börsvärde på 45-50 mille.. :))

Tror vi kommer läsa om ytterligare insiderköp framöver daterade 14 juni.

Mvh Smuts

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-15 22:07:28

Hur stor sannolikhet är det att en genombrottsorder från ex Ericsson kommer under Q2?

Mvh

Cyborg

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-15 23:13:51

NDS köpte sammanlagt 90000 på 3.74,3.75

sålde 5000 på 3.90

Nordeamannen?

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-06-17 08:51:07

Sivers ser ut pre att öppna på 4kr.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-17 09:04:04

Sjukt rally i Sivers

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-21 11:56:37

Ökade faktiskt strax under 4 kr så har GAV 3.20 kr med första inköpta på 2.90 kr.

Tycker det surras en del på Avanzas forum om att Ericsson så gott som redan har ett samarbete med Sivers Ima och att ett avtal står framför dörren. Vilda spekulationer givetvis, sannolikheten är det svårt att säga om hur vida det är sant.

Verkar dock som Ericsson har 2 produkter som är mer eller mindre klara inom Sivers områden. Så antingen bör det sitta Sivers produkter i dom eller någon annans eller en egen lösning.

MINI-LINK PT 3060 ? microwave node optimized for small-cell deployments (60GHz)

MINI-LINK PT 6020 ? 1Gbps (in one 250MHz carrier) microwave node in the E- band (70-80GHz)

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-06-21 14:48:19

Ökade också på 3,80. Funderade först på att gå in i Fingerprint igen, på 60 kr, men det blev Sivers. Bra beslut so far. :-)

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-06-24 10:50:51

Sivers nu på 4,50. Upp 7 % en dag som denna. Otrolig styrka.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-06-26 10:50:49
Ladda ned

Har precis brutit upp under hög volym, noterat nytt ATH idag.

Ser riktigt bra ut i grafen, det är nu resan kan börja, kommer rekyler på vägen förstås.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-28 12:48:28

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2013/06/28/sivers-ima-erhaller-uppfoljningsorder-pa-e-bandsconverter.html

"Intresset för våra produkter är just nu otroligt stort, och vi talar varje vecka med de största företagen inom sektorn. Att de prototypordrar som lades under 2012 nu följs upp är ett gott betyg för vad vi har utvecklat" säger Olle Westblom, VD för Sivers IMA Holding AB (publ).

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-06-28 13:10:39

Jättekul detta!

"beställning från en av de största radiolänkstillverkarna utanför Europa"

Asien resan förra veckan som VD talade om i videon ovan, rörde möjligtvis denna order då.

Det här stärker caset mycket, och visar på att det inte bara är Ericsson som ligger nära att skriva långsiktigt avtal. Aktien borde dra rejält på detta när folk inser vad som håller på att hända.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-07-01 01:05:19
Ladda ned

Cup with handle på g med mål 7,60 kr.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-07-03 12:55:12

SIVERS IMA: Erhåller order för europeisk aktör (Aktietorget)

2013-07-03 12:43

Sivers IMA AB, det helägda dotterbolaget till Sivers IMA Holding AB (publ) har erhållit en prototyporder avseende bolagets millimeterconverter för kommunikation på E-bandet. Beställningen har gjorts för en större europeisk tillverkare i syfte att utvärdera den teknik som Sivers IMA-koncernen utvecklat.

Sedan tidigare har Sivers IMA Holding kunnat meddela aktiemarknaden att tre av de fem största företagen inom detta segment har lämnat beställningar på Sivers IMAs millimetervågs

"Orderns ekonomiska värde är lågt men denna prototyporder från en helt ny, stor beställare är en viktig bekräftelse på att Sivers IMAs produkter ligger rätt i tiden och kan attrahera mycket kvalificerade kunder" säger Olle Westblom, VD för Sivers IMA Holding AB (publ)

För ytterligare information vänligen kontakta:

Olle Westblom, VD

+46 70-237 60 26

olle.westblom@siversima.com

Detta är SIVERS IMA

SIVERS IMA, som är ett helägt dotterbolag till Sivers IMA Holding AB (publ), är en ledande Europeisk leverantör av produkter baserade på mikro- och millimetervågsteknik. Företaget är internationellt erkänt som en stabil högkvalitetsleverantör. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm. SIVERS IMA har under lång tid utvecklat och levererat systemkomponenter som bl.a. används till radiolänkar inom mobil kommunikation, radarsensorer och testutrustningar. Sivers IMA Holding AB är listat på AktieTorget under kortnamnet SIVE.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 13:19:37

"Sedan tidigare har Sivers IMA Holding kunnat meddela aktiemarknaden att tre av de fem största företagen inom detta segment har lämnat beställningar på Sivers IMAs millimetervågs

- Orderns ekonomiska värde är lågt men denna prototyporder från en helt ny, stor beställare är en viktig bekräftelse på att Sivers IMAs produkter ligger rätt i tiden och kan attrahera mycket kvalificerade kunder, säger Olle Westblom, VD för Sivers IMA Holding AB (publ) "

Ny stor beställare förutom 3 av dom största inom branschen som redan har kontakter med Sivers. Blir bara bättre och bättre detta.

Detta måste vara det bästa caset på Stockholmsbörsen. Risk finns javisst, men potentialen måste ju vara himmelsk.

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-07-07 17:19:51
Ladda ned

Dynamit eller vad Morph brukar kalla den? Är den riktig?

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-07-07 20:59:24

Vad innebär den formationen?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-07 21:24:43

¤52 Den innebär pengar på kontot ;-)

Nä men det är en triangelformation, man brukar säga att målet i triangeln är längden på största gapet i triangeln och att man adderar det på utbrottet ur triangeln.

Men TA i såna här microcap, tar jag lätt på.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-07 21:26:25

Det man kan säga om senaste nyheten är att det nu finns 4 stora bolag som man kan spinna vidare på och att det finns ytterligare ett bolag som det kan komma nyheter från. Ser riktigt bra ut.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-07-07 22:01:39

Låter bra. Ökade lite i fredags, nära dagslägsta

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-07-07 22:16:24

Helst ska volymen som nu varit fallande ett par dagar öka vid utbrott då kan det bli bra fart uppåt

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-07-07 23:46:23

Det bolaget kommunicerat de 3 senaste veckorna, (på Småbolagsdagen och i samband med PM för de 2 senaste ordrarna), har ju stärkt caset ytterligare och gör att det nu är svårt att förneka att sannolikheten är väldigt hög för att ett första avtal för volymproduktion ligger runt hörnet.

Samtidigt har intresset för aktien ökat och det medför att det ibland skrivs om bolaget (hausse/baisse) utan att den som skriver alltid är helt insatt, så jag råder alla att själva läsa på om caset. Då kommer nog de flesta fram till att det verkligen finns substans i det här bolaget, men samtidigt inse att en första volymorder inte behöver komma t.ex. redan nästa vecka.

Om ni läser på om bolagets ledning och personernas bakgrund, lyssnar på VD och läser den information bolaget publicerat fram tills nu, så inser man att de i nuläget inte skulle uttala sig så positivt och direkt, om det inte fanns substans bakom. Det finns mindre och mer seriösa microcap-bolag och Sivers tillhör definitivt kategorin seriösa.

3 av de 5 största aktörerna (som är Ericsson, Huawei, NEC, Alcatel-Lucent och Ceragon) lade initiala prototypordrar förra året och i år har Sivers erhållit flera uppföljningsordrar för detaljerad utvärdering genom integration av Sivers konverters i kundens egen utrustning.

VD sade på Småbolagsdagen rakt ut att bolaget nu ligger i en förserieproduktionsfas och har sagt till de kunder de FÖRHANDLAT med att vara redo för volymproduktion i SLUTET AV ÅRET. Efter att ha läst på om bolaget väljer jag att tro på det VD säger och då är volymorder inte långt borta.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-08 00:16:37

¤57 Angående vilka företag som Sivers har kontakter med.

1. Ericsson pga att det är Svenskt och man ligger nära dom på många sätt. Bland annat diverse kontakter inom företaget!? Tjänstorienterat företag.

2. Huawei pga att det är stort och Asiatiskt. Tjänstorienterat företag.

3. Denna är knepig. Får inte ihop vilken den 3e skulle kunna vara. Läste ett rykte att det skulle kunna vara AT&T. Men dom finns ju inte ens med på Sivers Lista över dom största. Tydligen stod det i samma källa att potentiella kunden skulle vara nordamerikansk.

Bolaget i den senaste nyheten skulle kunna vara Alcatel-Lucent

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-07-08 01:23:05
Ladda ned

#58 AT&T är en teleoperatör och kund till Sivers kunder som är nätleverantörer, så AT&T är det då inte.

Kolla bifogad bild från presentationen på Småbolagsdagen, förutom Ericsson och Huawei är även Alcatel-Lucent tjänsteorienterat (blåmarkerade staplar på bilden). Dessutom har Alcatel-Lucent också ett samarbete med Sivers IMA i ett EU-projekt som har som uppgift att ta fram radiolänkteknologier med extremt hög kapacitet för framtidens mobiltelefonnät.

2013-04-02 skriver Axier.se: "Det är heller inte bara Ericsson som utvärderar företagets produkter utan även flertalet andra av marknadens större aktörer, så som Intel, Alcatel-Lucent, Seragon och Huawei".

Förutom Ericsson - om Huawei, Alcatel-Lucent och Ceragon stämmer som Axier.se nämner, så har vi 4 av de 5 största enligt den rangordning Sivers presenterade på Småbolagsdagen. Den 5:e är NEC och är redan befintlig kund till Sivers inom de gamla produktområdena enligt memorandum från februari. Så alla av de 5 största får anses vara sannolika, och Ericsson är officiell då det kommunicerats via PM. Då Huawei och Alcatel-Lucent är utpekade som tjänsteorienterade av Sivers så borde de vara något mer sannolika än Nec och Ceragon, men det är ju svårt att veta vilka kunder som hittills kommit längst i diskussionerna med Sivers.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-07-08 02:50:32
Ladda ned

Slänger in en 60min

Ser mkt fin ut för vidare uppgång om över 7kr, men akta gapet.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-07-11 17:52:34
Ladda ned

Den ligger och konsoliderar nu, laddar för nästa uppben.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-07-12 16:34:53
Ladda ned

Bryter upp nu, dags för nästa uppben.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-07-15 10:27:56

SIVERS IMA: Går samman med Trebax (beQuoted)

2013-07-15 10:22

GÅR SAMMAN MED TREBAX

Styrelserna för de båda bolagen Sivers IMA Holding AB och Trebax Holding AB har tecknat en avsiktsförklaring om ett samgående. Samgåendet kommer formellt sett att ske genom att Sivers IMA Holding AB förvärvar 100% av aktierna i Trebax Holding AB av bolagets och betalar med egna aktier i en riktad nyemission. Trebax Holding ägs i dag av personer verksamma i bolaget och dess styrelse.

De bägge företagen besitter var för sig världsledande kompetens inom mikrovågsteknologi och därtill angränsande områden. Kompetenserna är emellertid inte överlappande, utan istället kompletterande varför samgående skapar en koncern med större bredd och djup än tidigare. Till viss del har Sivers IMA och Trebax gemensamma kunder, men det är de båda bolagens övertygelse om att den nya koncernen kommer att breddas genom samgåendet och att det därmed går att generera en högre omsättning genom den korsförsäljningen som kan uppnås när koncernen kan bearbeta befintliga och nya kunder.

En sammanslagen enhet möjliggör väsentliga kostnadsbesparingar och effektivisering inom ledning och administration. Det stärker också försäljningsorganisationen betydligt.

Ytterligare information om affären kommer att offentliggöras efter semestrarna.

Trebax har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Göteborgsregionen, där Sivers IMA också har verksamhet. En gemensam enhet förstärker närvaron i en region som är världsledande inom mikrovågsteknologi. Såväl Chalmers och ett antal större och mindre företag bedriver i dag verksamhet i området.

Trebax och Sivers IMA arbetar redan i dag nära varandra i en rad olika kundprojekt och har under de senaste åren kommit att utveckla ett stort ömsesidigt förtroende för varandras verksamheter på såväl expert- som ledningsnivå.

Om Trebax Trebax arbetar främst med Mm-vågsteknik för framtagning av Radiolänkar och har ett mycket djupt kunnande inom Systemteknik, Test och Verifiering, Certifiering samt Produktionsberedning. Trebax har i dag 9 anställda och omsätter cirka 10 Mkr. För ytterligare information, besök bolagets hemsida, www.trebax.se http://www.trebax.se/

Om Sivers IMA Sivers IMA Holding AB (publ) är, genom sitt dotterbolag Sivers IMA AB, en ledande europeisk leverantör av produkter baserade på mikro- och millimetervågsteknik och är internationellt erkänt som en stabil högkvalitetsleverantör. Bolaget har under lång tid utvecklat och levererat systemkomponenter som bland annat används till radiolänkar inom mobil kommunikation, radarsensorer och testutrustningar. För ytterligare information, besök bolagets hemsida, www.siversima.com http://www.siversima.com

Styrelserna för de två bolagen har satt upp en tidsplan för detaljerna kring denna affär, bland annat en due diligence, och gör bedömningen att kunna informera marknaden kring detta under den senare halvan av Q3 2013. Trebax ägare kommer vid fullföljandet av samgåendet att äga upp till tio procent av de utestående aktierna i Sivers IMA Holding AB (publ)

Kista 2013-07-15

För ytterligare information vänligen kontakta: Olle Westblom, VD +46 70-237 60 26 olle.westblom@siversima.com mailto:olle.westblom@siversima.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted Sivers IMA Pressrelease 2013-07-15.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=10109

Detta är SIVERS IMA SIVERS IMA, som är ett helägt dotterbolag till Sivers IMA Holding AB (publ), är en ledande Europeisk leverantör av produkter baserade på mikro- och millimetervågsteknik. Företaget är internationellt erkänt som en stabil högkvalitetsleverantör. Huvudkontoret ligger i Kista utanför Stockholm. SIVERS IMA har under lång tid utvecklat och levererat systemkomponenter som bl.a. används till radiolänkar inom mobil kommunikation, radarsensorer och testutrustningar. Sivers IMA Holding AB är listat på AktieTorget under kortnamnet SIVE.

Mer information från beQuoted

Nyhetsrum Sivers IMA http://www.bequoted.com/sivers-ima

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-07-15 12:23:27

Bra info, tycker jag. Det visar att man satsar.

AVA tycker inte om det och säljer. Men vem bryr sig om AVA? :)

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-07-15 17:01:30
Ladda ned

Vackert.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2013-07-16 00:36:49

#65 Den är fin.

Bra att de köper Trebax, som bl.a. sysslar med "Produktionsberedning" :) Att förvärvet sker just nu parallellt med förhandlingarna med kunderna om volymproduktion är för mig ytterligare en signal om att det bara är en tidsfråga innan de signar avtal för volymproduktion. Förvärvet av Trebax innebär att de säkrar resurser och kompetens för de kommande kundprojekten, Sivers hade inte köpt bolaget just nu om det inte fanns behov för detta inom snar framtid, då de samtidigt har fullt upp med förhandlingarna och förberedelse inför volymproduktion. Att Trebax väljer att få betalt med Sivers aktier säger ju en del om vad några av de mest kompetenta på området anser om Sivers framtid.

Trebax ägare kommer maximalt att kunna ha 10% av utestående aktier enligt PM, så det är ju en mild utspädning, och med tanke på vad Sivers förvärvar i form av debiterbar personal, förstärkt säljorganisation och "väsentliga kostnadsbesparingar" så borde ju värderingen av bolaget öka minst i paritet med de 10 procenten, så det ser ut som en bra affär.

Från Trebax hemsida - oerhört intressant:

"Trebax har stor vana vid att föra in komplexa elektroniksystem i produktion hos olika kunder i flera länder. Behövs det, så kan vi ansvara för att ta en produkt över den känsliga fasen från prototyp till volymproduktion genom att specificera och bygga produktionstest system och ta fram nödvändig dokumentation. Vi kan följa med till fabriken, hjälpa till att bygga upp testsystemen samt träna upp personalen."

(kan ju t.o.m. vara så att Trebax konsulter redan har anlitats av några av Sivers kunder i samband med prototypordrarna)

http://www.trebax.se/produktionsanpassning.html

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-07-16 03:39:26

Tack för Infon Collecto ! Har fått insiderinfo att detta går bra ,är kul o va med nu !!

Mvh Wilden

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-16 09:07:00

"Har fått insiderinfo att detta går bra" Utveckla gärna! :)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-07-16 17:55:32

Wilden sitter på insiderinfo!!!!

Undra vad det kan va...

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-07-16 18:14:16

Jag tror det när jag ser det... :-)

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-07-17 10:53:09

Småspararna är rädda eller bara märkliga. Jaja.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-17 12:45:01

Skit i småspararna.. Det som är intressant här är Wildens sk "Insidieinfo" han har! Spill it!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-18 20:17:54

Trebax affären måste ju ses som positivt.

Mer info om den affären skulle ges under semestrarna.

Sivers vd är tillbaka från semestern på måndag som jag förstod.

Kanske kommer lite detaljer nästa vecka?

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-07-29 16:17:01

Kursen faller lite dag för dag nu, tyvärr. Tror inte det blir någon uppgång förrän vi får veta mer om Trebaxaffären, eller något anna positivt händer. Frågan är hur långt vi har fallit då. :-(

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-30 13:31:39

74#

Tror som du, kommer nog falla ett tag tills vi får nyheter om förvärvet tyvärr så verkar det som många av avanza småspararna inte kan läsa och tolka nyheter utan väljer att haka upp sig på ord som "emission" m.m.

På sikt kommer det här bli klockrent. Tro fan att vi så ligger inne nu kommer har degat bra på denna aktien framåt jul!

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-07-30 14:18:38

Ja, lite väntat med rekyl under sommaren då det är mindre sannolikhet för större kundavtal, men fler kommer nog positionera sig snart igen när hösten träder i väntan på det som bolaget indikerat kommer att ske. Trebax affären var ju bra ett kvitto på detta.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-07-30 14:22:01

Det ligger ett stopp kring 5:30.

Det borde hålla tills det kommer nyheter efter semestern.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-30 14:22:33

Jag passade på att fylla på här igen! jag fyller på ännu mer om det faller på. Spännande aktie att ha och som vanligt en bra rek från smuts som vanligt!!!!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-08-01 23:00:53

Resan har inte börjat än... Sivers har ett börsvärde på ca 85 milj.. En volymorder då kommer vi sen en rejäl uppvärdering.

Gissar att efter semestern är över så kommer vi få tydlig info om plan m Trebax.

Som jag ser som en tydlig signal på att de kommer dra igång volymprod.

Ja detta är börsens bästa case ..

Såklart finns flera risker. Men jag tycker flera saker tyder på annat! Har man inte lyssnat på företagspresentation så gör det.

Mvh Smuts

Mvh Smuts

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-08-04 18:01:09

Får hoppas att de släpps mer information om förvärvet av Trebax nu under denna veckan.. Kommer förmodligen vara värdefull information som ger oss indikationer om en volymorder är nära.

Semestrarna tar ju slut för de flesta i morgon..

"Ytterligare information om affären kommer att offentliggöras efter semestrarna."

Kommer nog kommer under slutet av augusti.. Kan alltid hoppas :)

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-08-26 12:58:44
Ladda ned

Rally snart?

0
Ogilla!
32
Gilla!
2013-09-02 12:13:36

Nu rally. :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-02 17:36:26

Någon som kan slänga upp en TA?

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-09-02 17:48:52

Den kommer att gå upp. ;-)

Mvh joyman

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-09-02 17:54:11

Vad rallar vi på? Några som verkar vara hängivna att komma in iaf

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-02 18:48:00

Bastos6, har du en TA?

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-09-02 21:09:39

Jag hoppas att tex collecto eller Perzeus kan ge oss något. Går vi över tidigare topp så kan den gå upp ordentligt, vilket jag räknar med inom en snar framtid.

Mvh joyman

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-09-02 21:13:21

Stängde väl halvsvagt idag. Sista transaktionen var på 90 aktier, eller nåt (som tog upp aktien från 7,05 till 7,35). Men visst, bra att vi stängde över 7. Hoppas vi gör det imorgon också.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-02 21:36:23

Imorgon... Kommer.. Detta.. Bolaget ... RAsa..

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-09-02 22:57:09

#88

Jag köpte själv 7 000st på 7.05 kl 17.24! :-))

Och 6500 i fredags på 6.45.....

Tror stenhårt på den!!

SeaRayMan

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-09-02 22:57:54

#89

-Varför??

SeaRayMan

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-09-02 23:03:08

#90

Hehe.Handlar du via DDB?

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-09-02 23:07:06

Dagens kursrusning verkade handla om denna kungörelse från Ericsson

https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=253447

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-09-02 23:27:25
Ladda ned

TA. Triangelutbrott.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-09-02 23:50:57

#92

Vad är DDB?

Menar du Danske Bank, så stämmer det....

SeaRayMan

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-09-03 10:40:42

Kanske dagens Vodafone pm triggar/snabbar på lite beslut hos nätverksföretagen när det gäller kapacitetsbiten i radionäten ...!

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-09-03 13:23:47

Går den upp till 7,95 så är det fritt fram uppåt. KÖP!!!

Mvh joyman

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-09-03 13:29:39

Någon som vet eller vet hur man kan kolla hur många aktier CSB har?

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-09-03 14:52:05

#89

Det blev inte mycket till ras idag du!!

+ ynka 10% just nu!

-Passa på och köp nu innan den kostar 15kr!

Mvh

SeaRayMan

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-09-03 15:45:52

PM:et från Vodafone om att investera 6 miljarder PUND på att bygga ut kapaciteten för 3G/4G bekräftar Sivers tidsplan om att det hela startar nu. Sivers är världsledande på teknik för att flytta kommunikationen i de lägre frekvensbanden där det nu råder brist på kapacitet till de högre frekvensbanden.

På småbolagsdagen talade VD om att de ligger i kundförhandlingar nu och tidsplanen:

http://www.smabolagsdagen.net/bolag/sivers-ima-holdning/

ERICSSON: GYNNAS AV VODAFONES INVESTERINGSPLAN - MS (Direkt) Skriv ut

2013-09-03 09:44

STOCKHOLM (Direkt) Vodafones planer på att investera 6 miljarder pund är positivt för Ericsson, vars aktie hade stigit 3,4 procent vid 9.40-tiden på tisdagen.

"Effekten på Ericssons prognoser är svåra att kvantifiera i det här läget, men en tilltagande övergång från täckning till kapacitet då Vodafone rullar ut mer 3g/4g är positivt för marginalerna, allt annat lika", skriver Morgan Stanley i en analys.

Morgan Stanley påpekar också att Vodafones ambitioner kan bli en katalysator för telekomoperatörer att börja investera i nätkvaliteten.

"Vi är inte säkra än, men det ökar åtminstone förhoppningarna efter år av låg investeringsnivå i Europa. Det kan vara bra för hela telekomutrustningssektorn, inklusive Alcatel-Lucent", skriver Morgan Stanley.

Enligt Morgan Stanley innebär Vodafones nya investeringsplaner en ökning i investeringarna med upp till 40 procent.

Vodafones huvudfokus är att accelerera 4g-nätet med stöd av single-ran och högkapacitetsnät såväl som en djupare 3g-täckning och -kapacitet i mogna marknader.

"Vi tror att detta är positivt för Ericsson eftersom det har investerat i marknadsandelar under de senaste två åren med sina nätmoderniseringsprojekt runt single-ran-produkter för 3g och 4g", skriver Morgan Stanley.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-09-03 16:39:43

Verklig hausse nu. :)

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-09-03 16:52:31

På tiden, jag känner att marknaden ändå inte riktigt fattat ännu...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-04 11:23:20

Ad_Te, stämmer din TA fortfarande? Skall vi ner här eller fortsätter vi mot 13 kr?

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-09-04 11:57:36

De korta intra-vinsthemtagningarna verkar vara klara efter morgonens rus och nästa våg på G.

Då BV fortfarande är lågt med avseende på bolagets möjligheter i en nära framtid, så är nog 13 kr rimligt i nästa våg upp i företagets omvärdering. Samlat kraft under sommarmånaderna inför en spännande tid framöver för bolaget!

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-09-04 15:06:23

#103. Har inte möjlighet kolla nu. Ska kolla ikväll.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-04 16:27:13

I will be patiently waiting, sir... :)

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-09-04 23:54:15
Ladda ned

TA.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-04 23:59:37

Mycket fint! Vad betyder de procentenheterna som står brevid strecken du har dragit vågrätt?

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-09-05 00:11:03

Det är fib-nivåer enligt ewt-teori.

Det betyder sannolika nivåer.

Om jag skulle försöka tolka det, så borde 5) uppnås snart, dock har kursen fallit litet efter den rosa triangeln, vilket är ett litet hot, är också vanligt med ett litet fall efter initial uppgång efter triangelutbrott (alltså den stora triangeln). Fallet dock motverkas av dom blå kanallinjerna.

Efter 5 torde det bli en tids kräftgång som senare enligt dom grova linjerna (triangelutbrottet) leder till 12,80 enligt bilden från igår.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-05 00:31:49

Behåll !!

Mvh Wilden

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-09-05 02:27:40

#107 Ja efter 12,25:- väntar möjligen en större nedgång om ingen kursdrivande information kommer de närmaste veckorna. Men chansen för positiva nyheter tror jag är mycket stor varför jag inte vågar ta hem några vinster än på länge. Skulle vi mot förmodan få en betydande nedgång så satsar jag nog på att dubbla mitt innehav (= all in). Men då måste jag sälja Fing :-( Svårt val men på några månaders sikt tror jag att Sivers har större potential.

På längre sikt kan jag göra någon bedömning då jag kan för lite om Sivers produkter, möjliga volymer och marginaler. Är det någon som har eller kan göra en kalkyl på vad vi kan förvänta oss om det blir full pott för Sivers?

Mvh joyman

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-05 09:46:48

Följer Wildens råd och håller hårt i mina sivers.. fyller på lite nu också!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-08 17:18:20

Vad tror ni om denna veckan? Fortsätter vi upp?

Kommer kanske nyheter om trebax snart.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-09-08 19:16:02
Ladda ned

Ganska "perfekt" rekyl efter 10,20. Tror vi bryter upp mot nya ATH nästa vecka.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-09-09 19:21:20

Insider köp:

http://www.aktietorget.se/InsiderDetail.aspx?ID_Insider=4340&ID_Company=308&Language=1

2013-09-06 Närstående kapitalförsäkring aktie SIVE Ökade innehav 31 771 Totalt 431 983

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-09-10 09:41:21
Ladda ned

Insiderköpet bådar ju gott!

Kan detta vara en möjlig utveckling?

Mvh

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-09-10 10:07:21

BV fortfarande lågt med avseende på bolagets möjligheter/potential i nära framtid.

Ett bolag som ligger helt rätt i tiden med sina produkter.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-10 17:47:36

Ad_Te du har inte lust att slänga upp en TA? :)

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-09-10 23:01:33

Skönt med insider köp och värderingen fortfarande låg 136 Mkr. Dags att öka snart, hoppas på rekyl neråt 9kr iaf.

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-09-11 08:15:00
Ladda ned

I väntan på Ad_Te...

Ett tredje försök över 10.20 idag, så ska det nog dra uppåt med lite bättre fart.

Mvh

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-09-11 10:40:17

Nu börjar det likna något! Ska vi kliva över 10.20 nu då?!

Mvh

0
Ogilla!
40
Gilla!
2013-09-11 10:40:37

ligger och trycker på 10,20 nu, snart säger det poff!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-09-11 10:45:43

Känns bra att åka med er grabbs! :)

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-09-11 10:51:13

Roligt att ha dig med, oil!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-11 11:45:17

Jäklar vad den sticker nu! :)

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-11 11:47:48

RALLY

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-09-11 11:50:35

Bara att hänga på! :-)

Mvh

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-09-11 11:53:59

Detta är en rolig aktie att äga, det får man säga. :)

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-09-11 12:02:54

det sa poff kan man säga :)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-11 12:25:34

Fantastisk är det minsta man kan säga. +250% och börsvärdet är enbart ca 150 MSEK.

Vid ordrar och senare volymavtal så är börsvärdet ingenting. Tycker att senaste insiderköpet bekräftar att det är grejer på gång.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-09-11 12:40:04

MLI börjar tanka!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 07:37:34

Hur gick det med samgåendet med Trebax? Någon som vet något?

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-09-26 09:08:58

Bara några dagar kvar av Q3 nu, så information om Trebaxsamgåendet kommer idag, på fredag eller på måndag.

Under tiden har de otåliga småpararna sålt ner kursen en krona eller två. Samtidigt har storbanker som MLI tankat.

Vi får se vem som har rätt.

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-09-26 16:10:27

Någon som vet om Sivers produkter kan komma att användas i denna produkt?

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/liknar-brandvarnare-ska-ge-snabbare-internet_8556552.svd

0
Ogilla!
36
Gilla!
2013-09-30 14:48:08

Sivers IMA: Slutför samgåendet med Trebax

(AktieTorget: SIVE)

Styrelserna för Sivers IMA Holding AB (publ) och Trebax Holding AB är överens om att slutföra det tidigare aviserade samgåendet där Sivers IMA förvärvar Trebax med nyemitterade aktier i Sivers IMA Holding AB.

För närvarande fortsätter styrelseledamöterna i de både bolagen detaljarbetet kring samgåendet med Trebax. Due diligence processen har avslutats och det återstår en del juridiska detaljer samt formella styrelsebeslut samt en extra bolagsstämma i SiversIMA. Ytterligare information beräknas kunna delges marknaden inom kort, men under tiden pågår arbetet med att integrera Trebax tjänster i Sivers IMAs produktportfölj samt att erbjuda såväl befintliga som nya kunder den kombinerade spjutspetskompetensen som dessa bolag tillsammans förfogar över.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Olle Westblom, VD

+46 70-237 60 26

olle.westblom@siversima.com

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-10-07 09:30:19

Snart nere på 9kr där Styrelse ordförande köpte.

Några som fyndar här eller vad ser ni framöver?

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-10-11 17:09:40

Jag har fyndat, sitter fulltankad nu och väntar på lite goda nyheter som inte borde vara långt borta.

Mvh joyman

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-10-11 18:26:25

ligger och småfiskar lite...: )

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-10-14 14:09:18
Ladda ned

Detta är väl en vacker vändning? :-)

Mvh

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-10-21 11:32:48

Sivers IMA Holding AB (publ) har genom sitt dotterbolag Sivers IMA AB under oktober erhållit en beställning på en serieorder för omedelbar leverans. Slutkunden är en större europeisk tillverkare som under året har utvärderat och testat produkten.

Sedan tidigare har Sivers IMA Holding kunnat meddela aktiemarknaden att tre av de fem största företagen inom detta segment har lämnat beställningar på Sivers IMAs millimetervågsconverter.

”Vi har tagit ett stort steg framåt med denna order, genom beställningen och de villkor som är förbundna med denna har vi återigen fått en viktig bekräftelse på att Sivers IMAs produkter ligger rätt i tiden och kan attrahera mycket kvalificerade kunder" säger Olle Westblom, VD för Sivers IMA Holding AB (publ).

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-10-21 12:42:46
Ladda ned

Mycket bra detta! Fin vändning från 50 dagars MA.

Mvh

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-10-21 19:41:17
Ladda ned

Var väl inte så konstigt att vi inte lyckades spränga betongtaket vid dryga 12, men det lär bli nya försök de kommande dagarna. Då skjuter vi nog ut oss uppåt genom kanaltaket också.

Dagens volym är ju go också :-)

Mvh

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-10-21 19:51:24

Högsta volymen någonsin och högsta stängningskursen någonsin. Kan det bli bättre? :)

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-10-21 20:13:36

Nä, detta var nog det riktiga startskottet! Kul!!! :)

Mvh

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-10-21 23:18:30

Där satt den! Beviset på att de har en gångbar produkt.

Man behöver ju inte vara Einstein för att förstå att denna order kommer följas av flera från samma kund allt eftersom de bygger/uppgraderar näten.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-10-23 10:44:10

Någon vänlig själ som kan bistå med uppdaterad graf?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-10-23 14:02:59

Spännande utveckling för Sivers men hur ser framtiden ut när en stor komponenttillverkare som Infinion kommer med hela chip som gör samma sak,

http://www.edn-europe.com/en/infineon-samples-60ghz-chips-for-backhaul.html?cmp_id=7&news_id=10002477&vID=1324#.Ume3qlBkMZ4

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-10-23 18:38:27

¤147 Rätta mig gärna någon om jag har fel. Men det som Infinion tagit fram är väl bara ett chip, en produkt. Dvs den måste fortfarande integreras i en produkt.

Det som Sivers har tagit fram är väl också bara ett chip, men som är integrerad i en produkt.

Vad säger att Infinions chip är bättre än Sivers?

Som sagt har ingen aning om det är så. Men Infinion är väl en chiptillverkare som tillverkar lite allt möjligt och inte en specialiserad leverantör inom telekom.

Kommentarer?

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-10-24 09:50:32

Har ni sett vilken enorm volym som fått upp kursen från -1,3% till + 3,5% i dag :)

Mvh joyman

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-10-29 17:47:25

Har det inte bildats en fin cup and handel de senaste 6 veckorna. Kanske någon kan lägga upp en graf, jag har inget bra verktyg för detta. Tror det är dags för ett lyft snart.

Mvh joyman

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-10-29 22:13:16
Ladda ned

Ja, du har nog rätt i det. Kolla på denna bild.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-10-30 10:00:36

Det kan vara sista chansen i dag att köpa under 12kr.

Mvh joyman

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-10-30 19:20:48

¤152 Ja hoppas på det. Investerarmötet är i Stockholm idag. Kommer läggas upp på internet efteråt. Investerarträffar kommer även hållas i Göteborg och Örebro i början av November.

¤151 Den grafen ser riktigt trevlig ut, hoppas på utbrott snart då.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-10-30 23:16:05

Ur presentationen i kväll :

”Strategin :

Att försöka komma in i nån av dom 8 stora, och sen jobba med dom som ligger snäppet under.

Den stora kunden har låtit sluttesta vår produkt, och man har gett den statusen att den är ok att börja producera, och det här händer – Nu, och det händer väldigt Snabbt. Så vi befinner oss då i ett läge att vi håller på och investerar, köper material, väldigt mycket hands on. Prognosticerad serieproduktion ska starta vid nyår, vi har fått en prognos för nästa år av kunden men den kommer att uppdateras efterhand. Startordern vi fått måste vi leverera väldigt, väldigt snabbt, för det är flera som rycker i oss för att få testa den här produkten.

Vi har fått en prognos för nästa år av kunden, och vi skriver nu avtal kring hur vi ska hantera leveranser. Vi kommer att ha produkten färdig på hyllan åt kunden enligt prognos, och vartefter kunden plockar ut så får vi betalt. Så fort dom tar ut varor så får vi betalt. Vi kommer att få uppdaterade prognoser varje månad. Vi har kravet på oss att kunna leverera inom ett antal dagar, och ha en flexibilitet. Det här är ett STORT steg, och nu går det undan! Det är väldigt tajt om tid. Idag görs produkten till 50 av Sivers, efter nyår görs den till 20% av Sivers själva. Vi går med full rulle.

Produkten är verifierad och certifierad i Tyskland hos ett institut och är släppt hos vår kund. Förserier har gått ut till ett antal större operatörer som har testat och sagt Jättebra, men dom har inte lagt order ännu hos vår kund. När dom kommer är det inte otroligt att dom prognoser vi fått kommer att revideras – och i så fall uppåt. Den leverans som nu går ut som första serieleverans, kommer också att gå ut till andra såna här tidiga kunder i mindre volymer. Dom håller i sin tur på att utvärdera nu och planerar.

Vi är nu ihop med Trebax. Trebax är en av världens främsta fristående integratörer av radiolänkar och har arbetat över hela världen, särskilt i skiktet närmast under de 8 stora, och har då uppbyggda referenser och kontakter där. De 8 största har ofta kapacitet att själva bygga nät, medan skiktet under ofta behöver ta in extern hjälp. Trebax kund i Indien har 12% av marknaden där, och utvecklingen är explosionsartad. Dom har inte kompetens själva att designa radiolänken. Dom har letat världen runt och hittat ett företag som dom anser är det skarpaste, och det är Trebax. Det finns fler såna här marknader, som kommer att föredra att stötta lokala leverantörer framför att gynna dom stora. ”

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-10-30 23:35:01

Det låter grymt bra detta!

Vilka är "de 8 stora" ?

SeaRayMan

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-10-30 23:36:31

Bra sammanfattat. Lägg gärna ut på BS och Placera också.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-10-30 23:50:21

Presentation ikväll, forts :

”Vi står inför en stor explosion av antal radiolänkar i mobilmaster, ”burkar”. Idag är det själva radiodelen i radiolänken som levereras av Sivers, framöver kommer även chip i produkten att levereras av Sivers/Trebax, Sverige ligger mycket långt fram på detta, det finns redan framtaget och fungerar mycket bra [förevisades för publiken]. Det är också mycket viktigt att ha kontroll på sin egen hårdvara, vi kan då bestämma prestanda. Dom prestanda vi fått har vi inte hittat några konkurrenter som uppnått. Har vi kontroll på egna delar kan vi också reducera kostnaden. Vår del i en kunds ”burk”, alltså en radiolänk, är 35-40%. Beroende på frekvensband, så ligger totalpriset för 100% kring 15-20 000 SKR.

Ja, vi kommer att behöva mera pengar för att bygga ut produktions- och test-kapacitet, vi kommer snart tillbaka med det. ”

(Psst. Kopiera gärna och lägg in där själv, Elector! )

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-10-31 00:12:43

Låter väldigt trevligt detta!

Hoppas bara på fina emissionsvillkor likt CLS!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-10-31 00:26:00

Bra där Ad_Te ! Tackar för info ;) (Ericsson 1)

Mvh Wilden

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-10-31 08:33:22

Tack Wilden.

Vill också minnas att det nämndes apropos Indien att där var 2 miljoner radiolänkar på 5 år, och alltså 12% därav.

Det lät ju som att chipet kommer att ge bidrag senare under året. Vad kan det ge?

Var kan man ligga om ett år?

Minns att kombinationen av Sivers världsbästa produkt och Trebax världsbästa radiolänkdesign kan ge stort genomslag på även andra mindre marknader likt Indien, där man prioriterar lokala nätbyggare.

Känns som ett tryggt och gediget koncept.

Hur många aktier finns det i Sivers?

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-10-31 09:21:29

Jämför gårdagens presentation med analysen från Axier :

http://www.axier.se/bors-marknad/Ny-analys-pa-Sivers-IMA

Deras antaganden t.ex. om vinst 19 MSEK 2014 verkar ju väl falla in och vara något i underkant, kan förefalla vara inneliggande på rullande räkning om ett år redan. Vad ska man räkna på för pe här? Antal aktier är 13 M tydligen.... pe20 ex.v. borde väl motsvara en kurs på 30:- slutet av 2013-2014 , eller ? Dvs. NU .

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-10-31 09:39:48

Det tycker ju inte marknaden, som ser gårdagens enormt positiva presentation (IMO) som en usel sådan och säljer ner allt som rör sig.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-10-31 09:55:36

Pjjaa, kan ju jämföra med att Fingerprint rasade på den nyhet som var årets bästa för dom, att nya Iphone har fingersensor.

Det beror väl på vilket tidsperspektiv man har, om det är en timme eller ett år t.ex.

Men kanske mitt antagande om pe20 är för högt för ett etablerat företag, kanske pe15 ska användas som är mera som industriföretag i framkant. Då hamnar vi på motsvarande 22:50 om ett år. Och kurserna brukar räknas på förväntad realia om 1-2 år. Så den kursen idag ska alls inte vara orimlig tycker jag.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-10-31 09:57:39

Är väl bara att tacka och ta emot då 8-P

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-11-05 10:29:59

Under måndagskvällen har såväl styrelse som ledning i Sivers IMA Holding AB (publ) uppmärksammats på att det cirkulerat felaktiga rykten om att en av bolagets huvudägare har sålt samtliga sina aktier vilket inte stämmer.

Per årsskiftet var Erik Fällström hos Euroclear upptagen med ett innehav om 4 928 904 aktier. Innehavet avsåg aktier som tillhörde de två olika stiftelser Rothesay Ltd och Nutwell Ltd. Erik Fällström kontrollerade stiftelsen Rothesay Ltd samt hade åtagit sig att vara depositarie åt Nutwell Ltd

Per halvårsskiftet var Erik Fällström, efter att stiftelserna hade deltagit i vårens nyemission, hos Euroclear på motsvarande sätt upptagen med ett ett innehav om 5 272 471 aktier, för de båda stiftelserna.

Efter halvårsskiftet har stiftelserna flyttat sina aktieinnehav. Aktierna är inte längre deponerade på Erik Fällströms depå utan är deponerade på två separata konton hos samma utländska förvaltare SIX SIS AG, W8IMY. I den av Euroclear förda aktieboken registreras detta innehav, motsvarande 32,60 procent av bolagets aktier, på förvaltaren, dvs SIX SIS AG, W8IMY. Denna information finns även på ägarförteckningen på AktieTorgets hemsida, som speglar aktieboken hos EuroClear.

Det är egentligen inte upp till bolaget att kommentera ägares göranden, men i detta fall är det fråga om en långsiktig ägare som varit med och finansierat Sivers IMA Holdings verksamhet under lång tid och har för avsikt att göra så även framgent, varför styrelsen ansåg att det ligger i såväl bolagets som aktieägarnas intresse att tydliggöra de felaktiga inlägg som publicerats på olika Internet forum.

Styrelsen kommer även att påskynda publiceringen av rapporten för det tredje kvartalet i syfte att se till att undanröja de frågetecken som uppstått på grund av detta.

Erik Fällström låter meddela att den av honom helt kontrollerade stiftelsen Rothesay Ltd har kvar hela sitt innehav om 3 275 000 aktier samt att han inte har någon avsikt att sälja aktier i Sivers IMA Holding AB (publ).

För ytterligare information vänligen kontakta:

Olle Westblom, VD+46 70-237 60 26

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-11-09 10:49:10
Ladda ned

Känns väl inte som rocket science att tro att den har samlat nog med kraft för att bryta 12-kronorstaket nu va!?

Jag förstår faktiskt inte att den inte drog mer på bekräftelsen om serieordern.

Jag har iofs inte varit inne i aktien så länge, och mycket kan redan tyckas vara inprisat i kursen.

Nu har ju Sivers dock fått svart på vitt att de är med i matchen med kund bland de 8 största och risken i aktien har ju minskat brutalt.

En nyemmission i detta läget är ju bara positivt och bekräftar även det att det är reella leveranser på gång. Rapporten tidigarelagd till på måndag för att ge info till investerarna inför emissionen.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2013/11/08/sivers-ima-tidigarelagger-niomanadersrapporten.html

Det är ju i detta läget man ska gå in i en aktie, när vi nu går från förhoppning till "verkstad"!!!

Köptrycket borde vara betydligt större, men det kommer.

Nu touchar aktien återigen 12-kronorstaket och drar den inte igenom denna gången då blir jag överraskad.

Har varit med på en lång fin resa i Fingerprint och trodde inte jag skulle hitta ett case som det igen, men detta är snudd på tror jag.

Är övertygad om att vi har ett mycket spännande år framför oss!!!

Grattis till de som varit med länge förresten!!

Mvh

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-11-10 22:50:06

Ser onekligen bra ut. Rolig artikel i elektroniktidningen också.

http://www.etn.se/index.php?option=com_content&view=article&id=58272

Gillade inte riktigt företagspressentationen som var i Stockholm men att emissionen även går ut riktat till 3 aktörer känns riktigt positivt enligt mig.

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-11-10 23:09:26

#167 Jag har inte sett den presentationen, vad var det som inte var riktigt bra?

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-11-11 02:18:51

Jag var där och tycker det var en mycket bra presentation och stämning.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-11-11 14:47:32

Härligt drag idag !

En fråga bara för er mer kunniga, vad tkr ni att en rimlig värdering borde ligga någonstans ifall saker rullar på som de ska ? Om man räknar på framtidsutsikterna och potential ?

MVH

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-11-11 17:49:09
Ladda ned

Senaste dagsgrafen.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-11-11 18:39:31

Vad är target för ett ubrott från an C & H?

Mvh

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-11-11 18:46:11

Skriver ju som en kratta...

Vad är target för ett utbrott från en C & H?

Mvh

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-11-11 19:16:32
Ladda ned

15-16kr LMER,

Här kommer en ewt eftersom jag gillar att kika på det.

MVH

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-11-11 20:05:12
Ladda ned

Tackar Perz!

Det borde ju stämma ganska bra med kanaltaket då i min graf.

Spännande med din ewt. Dock känns din rekyl ner mot 10 i våg 2 lite häftig i detta läget. Nu har vi ju stångats mot dryga 12kr ett flertal gånger och då kanske en rekyl i våg 2 mot 23,6% räcker?

Kanske även det stämmer med kanalgolvet tidsmässigt då. Kul att det drog igenom 12:an idag i alla fall!

Mvh

0
Ogilla!
18
Gilla!
2013-11-11 20:23:45

Jepp håller med tänkte förs sätta rekyl på 50% fib men tyckte det var för mkt hehe df jag justerade upp den lite, men även den kan vara för stor :) iallafall med tanke på emissionen.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-11-11 23:32:33

#168

Gillade inte riktigt utstrålningen och att VDen behövde bli rättad av ordförande som tog över presentationen. Men antagligen inget att oroa sig för,

#176.

Har svårt att se att vi får se 10 kr igen om det flyter på som du antyder.

Tycker inte en värdering kring 1 Mkr känns överdriven om det är Ericsson och de siffror kring andelar av utrustningen de nämnt stämmer? När de börjat leverera och vi ser resultat på det.

Tycker att bolag som är i deras nuvarande fas eller lägre brukar åtminstone värderas till 3-400 mkr?

#175

Gillar den kanalen!

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-11-11 23:48:00
Ladda ned

Javisst vi kan få någon sorts flat, ungefär som på bild. (är ju inte någon garanti att vi toppar i det korta på 15-16 men vi antar det bara just nu )

Borde ju rimligtvis konsolidera häromkring fram tills nyemissionen är ur vägen och sedan gasa på efter det.

Ska bli intressant o se om/när omsättningen i aktien ökar och större poster köps, lär bli ett fint drag den dagen + lite fina avtal och ordrar på det.

För den som känner att man missat att köpa kan det fortfarande dyka upp fina köplägen runtomkring eller strax över 12kr.

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-11-12 10:38:12
Ladda ned

Är rekylen över? Dippen ner landade på 50%-strecket.

Mvh

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-11-12 11:28:14

Gick in igår med en dask:).....Spännande case:)....mvh ovat11

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-11-12 12:20:22

Välkommen ovat11!!! :)

Mvh

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-11-12 12:35:20

Siver kommer bli nya FING på AG haha :)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-11-12 23:16:42
0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-11-12 23:19:52
0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-11-14 15:25:17

Redeye skriver idag:

Det har spekulerats mycket på olika forum om det är Ericsson som är kunden bakom den nyligen lagda serieordern till Sivers IMA.

Jag kan nu berätta att jag lyckas lista ut att det är Ericsson.

Den första ledtråden fick jag från pressmeddelandet om serieordern som kom 21/10, där det står att beställaren är en större Europeisk tillverkare.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/sivers-ima-kunden-ar-ericsson

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-11-14 15:32:55

Nice, ska man gå all in i sivers ? fortfarande mycket billigt !

BTW sofus är det sista dagen idag för att fylla på depån för att ha rätt till TR ?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-11-14 15:35:45

All-in går jag inte i någon aktie, men nog fan funderar man på att öka. Men frågan är bara hur det blir med aktiepriset under nyemissionen och när de nya aktierna kommer ut på marknaden. Kan bli en kurspress från kortspekare då. Kanske blir läge att öka då.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-11-14 15:39:40

#186

Ja.

1 TR för varje aktie, krävs 14 TR för att teckna 1 ny aktie till 8:-.

M V H

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-14 19:45:30

¤186 Nej sista dagen var i början av veckan, i alla fall enligt Avanza. 3 likviddagar tillämpas.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-14 19:53:43

Teckningsrätterna avskildes väl i måndags?Denna kommer det gå snabbt upp när det väl kommer news:):).....25k sivers borde väl bli en 1800 sivers man får teckna för 8kr?Jepp sau kan det va;);)....mvh

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-11-14 20:00:08

¤182 Inte mig emot ;-) Missade FING helt men i denna är jag med helt från början.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-11-15 01:20:35

Aktieägare i Bolaget erhåller en (1) teckningsrätt för varje (1) innehavd aktie per avstämningsdagen den 14 november 2013. Det finns före emissionen 13 481 003 aktier i bolaget.

Är jag helt fel ute ?

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-11-15 13:58:46

14 aktier ger rätt att köpa 1 aktie för 8 kr.

Mvh joyman

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-11-15 14:11:08

Är det NE på gång nu? Brukar inte detta få kursen att falla?

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-11-15 14:19:02

Beror på anledningen. I detta fall NEJ!!!

Mvh joyman

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-11-15 14:27:53

NE i det här fallet är ju en tydlig Köpsignal!

Dubblat kursen nu sedan jag gick in! :-)

Det här blir hur bra som helst!!

Trevlig helg!

SeaRayMan

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-11-15 15:17:47

¤192 Nej Måndag tror jag.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-11-15 15:27:06

Brukar inte kursen doppa vid NE för att sedan börja skjutas uppåt när den är klar?

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-11-15 15:35:30

Inte alltid när det är en offensiv NE, vilket det verkligen är i det här fallet, plus att den är väldigt liten.

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-11-15 15:37:25

Okej =), taack!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-11-16 22:43:16
0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-11-18 11:04:24

Ny tekniks senaste nummer :

"I sin senaste Mobility Report, som presenterades i måndags, visar Ericsson täckningskartor för olika appar för att tydliggöra problemet...

Att tala i mobilen visade sig fungera på 94 procent av området, i Ericssons exempel.

Men att se på video med behållning fungerade inte ens på hälften av ytan... Datatrafiken i världens mobilnät kommer att ­tiofaldigas de närmaste fem åren, och det är video som driver på den ut­vecklingen, enligt Ericssons senaste Mobility Report."

http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3786530.ece

0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-11-18 12:03:16

Namehere mycket beror på om storägarna har råd att teckna.

Om de inte tecknar brukar det säljas en del teckningsrätter över börsen och aktien faller.

Men den största ägaren har väl sagt att han ska teckna?

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-11-18 15:18:21

Okej!

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-11-18 15:30:31

Vad händer med kursen nu? Enda som kommit ut är om träffen i Örebro.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-11-18 15:34:22

Handel med Teckningsrätter: 2013-11-18 - 2013-12-03 17:30

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-11-18 16:03:50

Okej, det var ju det här som jag menade i tidigare inlägg? TR har ju med NE att göra. Eftersom folk får fler aktier så ökar utbudet på marknaden och priset går neeeer. Som det gör nu?

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-11-18 16:16:45

Kan vara en helt vanlig rekyl också... Kursen har ju gått upp en del på sistone... ;)

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-11-18 16:24:26

Optimalt vore väl att handla på sig i slutet på TR-tiden.. Eller då kursen är som mest nertryckt under TR-perioden.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-11-18 16:55:18

209# håll koll på omsättningn på TR sidan du vet hur många som getts ut.

När det omsatts en större mängd 20-40% av totala antalet tr så kan det vara så att kursen vänder. :)

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-12-22 15:05:01
Ladda ned

Dags för nästa uppben nu.

Hoppas ni inser vad det innebär att en Tier 1 kund nu utsett Sivers till underleverantör på en marknad som kommer explodera.

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-12-22 18:23:16

Jag tror det kan bli lite press från korttradare som köpte aktier i NE:n och nu säljer med 50 % vinst. Men sedan sätter vi förhoppningsvis av. :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-05-20 17:05:50

Wilden =

0
Ogilla!
29
Gilla!
2014-05-20 17:33:15

Vad betyder det, Wilden? :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-05-21 01:44:32

Läs o efterforska lite nu :)

Mvh Wilden

Take Your own decisions

0
Ogilla!
29
Gilla!
2014-05-21 08:31:02

Att wilden sålt?

0
Ogilla!
29
Gilla!
2014-05-21 08:31:53

Det tror jag väl knappast. Eller?

0
Ogilla!
21
Gilla!
2014-06-02 16:22:29

Go go go sivers! :-)

0
Ogilla!
22
Gilla!
2014-06-26 13:19:56
0
Ogilla!
21
Gilla!
2014-06-27 08:16:35

Ökade på med 2 600st igår!

Billigare än så här blir det aldrig mer! :-)

SeaRayMan

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.